Доживотен затвор за Рагевски, осъден за убийствата на брокерката Бахлова и строителния работник Мехмед в Бургас

Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града

Съдебна палата-Бургас
Съдебна палата-Бургас Източник: Zonanews

Съдът наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна на бизнесмена Станимир Рагевски, извършил двете тежки убийства в Бургас - на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед, които бяха извършени по идентичен начин. И двете тела бяха открити разчленени. 

 

Той е обвинен и за незаконно притежание на оръжието и боеприпаси за него, както и разпространение на дрога в Бургас, съобщиха от обвинението.

 

Подсъдимият умишлено е убил 46-годишна жена - брокерката Теодора Бахлова от град Бургас с пистолет. Престъплението е извършено на 29 октомври 2020 г. в града.

 

Признат е за виновен и за това, че е умъртвил 28-годишен строителен работник - Юмер Мехмед от същия град. Престъплението е осъществено на 4-и август 2021 г. със същия пистолет "Макаров", който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от Станимир Рагевски, извършил друго убийство, за което не е постановена присъда, допълват от прокуратурата.

 

Рагевски е подсъдим и за това, че без да има разрешително е държал горепосоченият пистолет, както и боеприпаси за него. На 4-и август мъжът е предал оръжието и патроните на друг човек. 

 

Същият е съден и за това, че противозаконно е държал високорискови наркотици – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на мъжа, на когото е предал оръжието. Общата стойност на дрогата възлиза на 452 лева.

 

Постановеното наказание е общо за всички престъпни деяния. Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени