Елате на миден уикенд в Бургас, на остров Св. Анастасия можете да опитате безплатно този деликатес

Мидите са важна част от бургаската кулинарна традиция

Миден уикенд в Бургас
Миден уикенд в Бургас Източник: Община Бургас

Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори, е посветен на черноморската мида. Ще откриете този деликатес в почти всички заведения из града. Мидите са важна част от бургаската кулинарна традиция. Елате ни на гости и непременно си поръчайте от тях!

 

В рамките на Мидения уикенд 18-20 юни, остров Света Анастасия организира "Ден на чистото море". В ранните часове на 20 юни, неделя, водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около острова. По традиция в този ден гостите на Света Анастасия могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия.

 

Острав Св. Анастасия
Острав Св. Анастасия Източник: Община Бургас

Отделно можете да си закупите от специалната островна билкова бира "Биле", домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа, както и всичко в менюто на ресторант "100 години назад". Първите посетители ще се отдадат и на горещи музикални емоции с бургаската група "Горещ пясък".

 

На 20 юни общинският кораб "Анастасия" ще пътува от Магазия 1 към острова в следните часове: 10:00; 11:30; 13:30; 15:00; 17:00. Необходима е предварителна резервация: 0882 004 124; reservations@gotoburgas.com

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени