"Феноменологът" Доган остава на улицата - собственикът на "Сараите" в Бояна и Росенец настоява да ги напусне веднага

След като беше изваден от всички фирми, почетният председател на ДПС остава и без покрив над главата си

Ахмед Доган
Ахмед Доган Източник: БГНЕС

"Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в "сараите" в "Бояна" и Росенец и следва веднага да ги напусне". За това настоява доскорошният съдружник на Доган Данаил Папазов в писмо, изпратено до медиите.


Преди дни Доган беше отстранен и като член на съвета на директорите на ТЕЦ "Варна" от Папазов. По думите му неговите фирми "Хермес солар" и "Делта епсилон" притежават двата имота.


"Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата (в "Бояна" и Росенец - бел. ред.), както и няма каквито и да било договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти.

 

Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне", подчертава Папазов, който беше транспортен министър в кабинета "Орешарски".

 

Писмото е изпратено от личния мейл на Папазов, пише сайтът Епицентър.

Ето пълния му текст:

 

"С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон" (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма "Сигда"), заявявам следното:

"Хермес Солар" и "Делта Епсилон" притежават недвижими имоти в парк "Росенец", област Бургас и квартал "Бояна" в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне", гласи пълното писмо на Данаил Папазов.

 

По-рано днес стана ясно, че по документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец".

От справка в Имотния регистър е видно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец" се плащат от фирма "Хермес солар".

Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници.

Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти".

"Сигда пропърти" е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец".

 

"Архитектурен шедьовър за над 100 милиона евро, частно пристанище и флотилия от луксозни яхти, кралски разкош, недосегаем лукс..", така бе описано имението на Доган в "Росенец", за което пред седмица ПИК пусна снимки.

Сараят на Доган в Росенец
Сараят на Доган в Росенец Източник: bTV

Архитектурният шедьовър съчетава старинна величественост и съвременни удобства. Цената на самата сграда, според експерти, се изчислява на над 100 милиона евро, без да се включват вътрешните подобрения, произведенията на изкуството и уникалният декор, които само добавят към невероятната стойност на имота.

Сараят е оборудван с частно пристанище за яхти. В този ексклузивна марина са закотвени повече от шест яхти, всяка от които струва над 15 милиона евр - плаващи дворци, оборудвани с най-съвременни удобства,

Високи стени обграждат имота, оборудвани с най-съвременни камери за наблюдение, които следят всеки квадратен метър от периметъра. Мебелите в резиденцията се смятат за най-висококачествени. Всеки детайл е направен по поръчка, като някои артикули струват десетки хиляди евро. Общата стойност на мебелировката в сарая се оценява на милиони. Поддръжката на яхтите, пристанището и самия имот също възлиза на милиони годишно, припомня сайтът Епицентър.

 

През 2009 г. Ахмед Доган по време на предизборната кампания произнесе "сакрално" слово, което остана в историята:

 

"Депутатите нямат власт. Тяхната власт е законодателна. Те създават закони. И трябва да си много отворен, да имаш съвсем други позиции - позициониран, да речем, чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема ви за проектите или тяхното инвестиране?

 

Властта е моето лице! Това искам да разберете. Ако сте имали инвестиции в Сатовча, тук минават проектите само. Искам да сте наясно какво става. Аз съм инструмента на властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата.

Искам да сте много наясно с това, защото то е важно и от гледна точка на проекти, на тяхното изпълнение, от гледна точка на оперативни програми тук и т.н.

 

И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава, че искаме по-широко позициониране в парламента и оттам – в централната власт, господа, за да имам аз такива инструменти като нея – да е шеф на фонд "Земеделие". Министри, зам.-министри, дирекции, вицепремиери и т.н. В мене е концентрирана властта, не във вашите депутати. Искам да го знаете това нещо!".

 

Още от "Бургас"

В Бургас започва третото издание на Детски международен анимационен фестивал

От 19 до 22-ри септември бургазлии и гости ще имат възможност да посетят късометражни и пълнометражни анимационни прожекции на чуждестранни и български автори, детски работилници за анимация и интересна изложба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени