Футболен мач между мъжкия отбор и ветерани на "Нефтохимик" в чест на юбилея на клуба

Сред поканените ветерани са Милен Георгиев, Тодор Киселичков, Диян Петков, Мирослав Косев, Пламен Крумов, Свилен Симеонов, Антон Спасов, Малин Орачев и др.

ФК "Нефтохимик Бургас" - 60 години
ФК "Нефтохимик Бургас" - 60 години Източник: ФК "Нефтохимик Бургас"

Среща на терена между футболното настояще и славното минало ще бъде един от акцентите в честването на 60-ата годишнина от основаването на ФК Нефтохимик Бургас. Събитието ще се проведе на 10 септември от 16 часа в Спортен център "Изгрев" в едноименния бургаски комплекс.

 

Младите футболисти от представителния отбор на Нефтохимик, който в предстоящия сезон ще се състезава в "Б" регионална група "Център", ще се изправят срещу някои от легендите на отбора от 80-те и 90-те години на миналия век.

 

В този период Нефтохимик спечели сребърните медали в първенството, на два пъти купата на БФС, игра на финал за Купата на България и участва на два пъти е европейските клубни турнири.

 

Сред поканените ветерани са Милен Георгиев, Тодор Киселичков, Диян Петков, Мирослав Косев, Пламен Крумов, Свилен Симеонов, Антон Спасов, Малин Орачев, Милен Христов, Станчо Цонев, Неделчо Матушев, Станимир Димитров, Ганчо Евтимов, Красимир Денев, Станимир Вълков.

 

Програма за честването на 60-годишнината на
Програма за честването на 60-годишнината на "Нефтохимик Бургас" Източник: ФК "Нефтохимик Бургас"

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени