ГЕРБ побеждава масово на първи тур в южните черноморски общини

В Созопол печели досегашният кмет Тихомир Янакиев от БСП, а в Руен - Ахмед Мехмед

Димитър Николов
Димитър Николов Източник: Община Бургас

Кандидатите на ПП ГЕРБ печелят масово на първи тур в южните черноморски общини. Досегашният кмет на Бургас Димитър Николов спечели убедително петия си пореден мандат.

 

Той е начело на Община Бургас от 2007 г. насам. Победата на Николов на кметските избори в Бургас е повече от убедителна и той остава градоначалник още един мандат, показват и данните при 80 процента от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл". Според тях Димитър Николов взима 59.90 % от гласовете. 

 

Иван Гайков
Иван Гайков Източник: Facebook

В Приморско на мястото на Димитър Германов сяда Иван Гайков от ГЕРБ. Както вече стана ясно с категорична победа в Царево е досегашният зам.кмет Марин Киров, издигнат от ГЕРБ. В Камено също печели старият-нов кмет Жельо Вардунски от ГЕРБ.

 

Марин Киров
Марин Киров Източник: Община Царево

В Созопол печели досегашният кмет Тихомир Янакиев от БСП, а в Руен - Ахмед Мехмед. ДПС печели и в Сунгурларе, в лицето на инж. Димитър Гавазов.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени