ГЕРБ със сигнал за нарушаване на личния вот от ИТН в айтоско село

Това се е случило в секционна избирателна комисия 44 в село Черноград

Машинно гласуване
Машинно гласуване Източник: Zonanews

Представител на "Има такъв народ" е гласувал вместо възрастни хора в секционна избирателна комисия в община Айтос. За това алармират от централата на ГЕРБ-Бургас. 


Това се е случило в секционна избирателна комисия 44 в село Черноград. Въпросният представител е действал под предтекст, че помага на възрастните жители и обяснява по какъв начин се използва устройството. Това се е случило неколкократно. 


"Подобни действия са в нарушения със закона, защото застъпници, представители и наблюдатели на партия не могат да бъдат придружители на повече от едно лице според Изборния кодекс. Недопустимо е да се нарушава личното право на вот на жителите на айтоското село, пораждат се съмнения за манипулация. Настояваме незабавно да се провери посочения сигнал и да приложи необходимите действия при констатирано нарушение", заявиха от ръководството на партията. 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени