ГЕРБ със силен старт на кампанията в Бургас, представи регионална програма с изпълними проекти

Областният лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев подчерта, че амбицията на структурата е за минимум 6 мандата

ГЕРБ със силен старт на кампанията в Бургас
ГЕРБ със силен старт на кампанията в Бургас Източник: ПП ГЕРБ

"Бургас доказа през последните години, че с правилната мотивация и с хора могат да се случат неща, които сме смятали за невъзможни. Инвестицията в хората е най-големият ангажимент, който всеки политик трябва да поеме – тя минава през здравеопазване, образование, инфраструктура. Бургас се сочи за пример за началното и средното образование, но трябва да увеличим усилията си към висшето образование в региона. Градът има какво да покаже по отношение и на археологията, на туризма, на икономическите зони, които ще продължат да се създават. Да работя с този отбор е прекрасно предизвикателство". Това обяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас – Любен Дилов, по време на официалното откриване на предизборната кампания на партията в коалиция със СДС. 

 

"За да се изпълнят всички заложени проекти, трябва да има компетентни хора. Убеден съм, че кандидат-депутатите от ГЕРБ ще се борят това, което са обещали, да се случи. Няма време за губене, ние не само трябва да гоним Европа, а и да изпреварваме другите градове, ако искаме Бургас да е град на младите хора. Мястото, в което всеки може да реализира своя живот и мечта", сподели по време на откриването зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. 

 

Димитър Николов-1
Димитър Николов

Областният лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев подчерта, че амбицията на структурата е за минимум 6 мандата от 2-ри МИР. "Винаги сме изпълнявали обещанията си. С отчета на работата си за изминалия мандат показахме, че всичко, което сме поели като ангажименти, е изпълнено. И този път излизаме пред жителите на област Бургас с регионална програма. Любен Дилов е доказан  политик и съм сигурен, че в негово лице Бургас ще има защитник на каузи и проекти", допълни той. 

 

Ивелина Василева представи част от приоритетите от националната програма за управление на ГЕРБ, както и акценти от регионалната. "За следващия мандат основното предизвикателство ще бъде справянето с социалните и икономически последствия от пандемията. Ще продължаваме работата си с грижата за здравето на хората, с прилагане на социални политики. В края на следващ мандат на управление целите ни ще са БВП да нарасне към 100 млрд. евро, минималната заплата в края на мандата да бъде поне 1000 лв., а средната поне 2000 лв. По отношение на сектор "Околна среда" преди дни дойде добрата новина за „зелена светлина“ по един от най-мащабните водни проекти за Бургас. Ще бъдат направени инвестиции за подобряване на ВиК инфраструктурата, за по-добро качество на питейната вода, за опазване на Черно море и на природата в Бургас и региона, в 13 населени места и 8 общини", каза тя.

 

Ивелина Василева
Ивелина Василева

Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие в мандат 2017-2021 г. и номер 3 в листата, акцентира върху изграждането на Университетска детска болница и четирилентови пътища в областта. "Важно да запазим живота на хората и да намерим възможност да подсигурим по-добро здравеопазване за нашите деца. Да направим областта и най-вече Бургас основна територия на растеж за целия югоизточен район. Чрез изграждането на Университетска детска болница ще допринесем за качественото обслужване за най-малките, говорим не само лечение, но и за превенция, диагностика. Предстои ни да продължим изграждането на четирилентови пътища до малките населени места – Бургас-Царево, Бургас-Айтос, Бургас-Средец и разбира се Бургас-Малко Търново. Работим по това, за да развиваме малките населени места и да се стремим към икономическо развитие", заяви Николова. 

 

Жечо Станков коментира предстоящото подновяване на програмата за саниране, както и възможността еднофамилните къщи да участват в нея. Той изтъкна като приоритет от регионалната програма и обособяването на нови и екологично чисти  индустриални зони и паркове.
 
Сред акцентите от регионалната програма на ГЕРБ-Бургас са нови инвестиции в модерно образование, ВиК инвестиции за още по-чисто Черно море, държавна политика за полети от и за Бургас, социална политика за най-уязвимите, развитие на конгресен и спортен туризъм в Конгресен център и зала "Арена Бургас", четирилентови пътища от Бургас до Царево, Айтос, Средец и др.

 

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени