Първо в Zonanews: Гешев поиска снемане на имунитета на кандидат-депутат на Мая Манолова, купувал гласове

Цветелин Георгиев е координатор на коалицията на Манолова за Созопол

Мая Манолова и Цветелин Георгиев
Мая Манолова и Цветелин Георгиев Източник: БНР
Главният прокурор внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност заради купуване на гласове на Цветелин Георгиев Георгиев - кандидат за народен представител на изборите за 46-ото Народно събрание от "Изправи се! Мутри вън!" на Мая Манолова. 
 
Цецо Царевичката с Мая Манолова
Цецо Царевичката с Мая Манолова Източник: Facebook
Цветелин Георгиев е координатор на коалицията на Манолова за Созопол. Той е бивш общински съветник от СДС, който акробатично предаде доверието на десните избиратели в курортния град и се инсталира в откровено крайнолявата, метежническа формация "Изправи се! Мутри вън!". Известен е в района като Цецо Царевичката. Защо Царевичката? Защото е популярен с това, че чрез фирмата на сестра си е наемал и преотдавал за солидни суми обекти за царевица, в логистични центрове. 
 
Цветелин Георгиев е четвърти в листата на коалицията на Мая Манолова
Цветелин Георгиев е четвърти в листата на коалицията на Мая Манолова
Източник: ЦИК
Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас по реда на чл. 212 ал.2 от НПК и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.  Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление  по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., който на 29.06.2021г. в с. Маринка, общ. Бургас дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция. Предвиденото в закона наказание по чл. 167, ал.2 от НК е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени