Готов е новият паркинг до бл. 93 в бургаския кв. "Изгрев"

Община Бургас запечата с първи пласт нов асфалт голяма част от ул. "Петко Задгорски"

Новият паркинг до бл. 93 в кв. "Изгрев"
Новият паркинг до бл. 93 в кв. "Изгрев" Източник: Община Бургас

Напълно готов и с положена маркировка е новият паркинг до бл.93 в кв. "Изгрев", съобщават от Община Бургас. Той е изпълнен като крайуличен заедно с ремонта на "Петко Задгорски" – главна пътна артерия на комплекса. Местата в паркинга са 75. Работи се за подобряване на уличното осветление в района.


Припомняме, че след като бе разкопана надълбоко, за да прокарат нови комуникации ВиК, ЕВН и други оператори, Община Бургас запечата с първи пласт нов асфалт голяма част от ул. "Петко Задгорски". Тя е основна пътна артерия на к-с "Изгрев". Изградени са нови тротоари. Чака се хубаво време с температури трайно над 15 градуса, за да се залее и вторият износващ пласт асфалт.

 


Междувременно вече е разрешено и използването на новия паркинг до бл.9 в "Изгрев". Той е свързан проект с обновяването на "Петко Задгорски", тъй като откъм тази улица се осъществява основният достъп до него. По паркинга има още дребни довършителни работи, които ще приключат през следващите дни.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени