Халил Летифов пред младежите в ДПС: Моделът Радев е лъскава опаковка, зад която се крият ало-измамници

Сега нашата задача е да не може повече да бъде и президент

Халил Летифов
Халил Летифов Източник: ДПС

На тези избори ще направим това, за което сме призвани - ще защитим демокрацията, Конституцията и законите на страната. И това не са само празни фрази, защото днес има дефицит на институционалност, на права, свободи, на законност.

Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на среща с младежите от ДПС в бургаска област, която се състоя в морския град.

Летифов обясни на младите в ДПС какво представлява моделът "Радев", за чийто демонтаж Движението настоява: "Хваща едни "млади" хора, някъде от чужбина, внася ги тук, слага ги за министри и след това ги пуска в публичното пространство. Те идват и започват да лъжат".

 

Петков твърди, че трябвало да се съобразяват с мнението му, каза Летифов. И се възмути: "Ти си нарушител, какво мнение може да имаш. Това е все едно крадецът да говори за правата си".

 
Радев прави опаковката на тези хора, прави ги лъскави, а после - изненада: оказват се ало- измамници, защото също като ало-измамниците говорят красиво, а нарушават закона, каза още Летифов. Те са конституционни измамници, допълни и евродепутатът Илхан Кючюк.
 
Радев не е наясно нито с понятието нация, нито какво е Родина, но говори по тези теми. Мечтата му за изпълнителната власт е факт и реализацията й е катастрофална. След служебния кабинет вече никой в България няма съмнения, че Радев не може да управлява, беше категоричен Летифов.

Не може да носи отговорност, не може да е обединител на нацията, не може да спазва Конституцията и законите на страната, което се очаква от него. Сега нашата задача е да не може повече да бъде и президент - по правилата на демокрацията, които ние спазваме, категоричен бе Летифов. Той подчерта, че тъй като няма диалог между партиите - никой с никого не говори, не обсъжда програми, съставянето на правителство отсега се обрича на неуспех.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени