Хаос превзема Бургас, зам.областен управител въстана срещу хунтата на Радев

Антиваксърите, оглавявани от ПП "Възраждане", опитаха да щурмуват РЗИ за втори път днес

Зам.областният управител Асен Бонджев поведе протеста срещу служебното правителство в Бургас
Зам.областният управител Асен Бонджев поведе протеста срещу служебното правителство в Бургас Източник: Флагман

От около 12 ч. днес на обед един от най-спокойните и сигурни градове в България – Бургас, постепенно се превръща в гнездо на безредие и хаос заради "спонтанно" започнал протестен митинг пред сградата на РЗИ, в чиито редици от самото начало бяха забелязани две представителки на ПП "Възраждане", пише сайтът "Флагман".

 

Около 100 човека, организирани чрез призиви от група във Фейсбук, пристигнаха близо до кръстовището на главната ул. "Александровска" с бул. "Сан Стефано". В периферията на първите протестиращи бе и един от активистите на местната организация ОЗБГ Бисер Русимов. По това време в пешеходната зона на главната улица опашката от желаещи да се ваксинират в устроения до РЗИ пункт наброяваше около 20 човека.

 

Блокадата на бул. "Сан Стефано" при пешеходната зона с главната улица продължава и към този момент. На практика ЦГЧ на Бургас се намира в транспортен капан. Голяма част от протестърите – близо 250 човека, се отправиха към 13:30 ч. по бул. "Христо Ботев" в посока Областна управа. През това време охраната на централната част на града се засили многократно с униформени служители на МВР и патрулиращи коли.

 

В отговор на скандиранията и обидните призиви под прозорците на областния управител проф. Мария Нейкова изненадващо сред хората слезе зам.областният управител Асен Бонджев. Той взе мегафона от представилка на ПП "Възраждане" и поведе митингуващите през централната част на града. Бонджев бе назначен за зам.областен управител от служебния министър Стефан Янев през юни т.г. – вероятно като награда за продължителната му еднолична стачка с мегафон през цялото лято на 2020 г.

 

За политически грамотните хора днешното поведение на Бонджев е стъписващо, тъй като на пратика той повежда хората срещу самата държава и себе си. Сред ресорите в Областна управа, за които той отговаря, са отбраната, сигурността и транспорта.


Днес областният управител проф. Мария Нейкова, на чието подчинение е Бонджев, е на редовно заседание на МС в столицата. "Изненадана съм от действията на г-н Бонджев. Те не са съгласувани с мен", заяви проф. Нейкова. 

Още от "Бургас"

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Заместник-министър Николай Найденов: Новият мост на пътя Царево - Ахтопол ще бъде завършен до 15 април

Излети са стоманобетонните пилоти, които са основата на мостовата конструкция. Те навлизат в здрава скала, което прави съоръжението в пъти по-устойчиво

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени