Ивелина Василева съобщи отлична новина за екологията и водните ресурси на региона

Европейската комисия одобри Интегрирания воден проект на ВиК-Бургас

Ивелина Василева
Ивелина Василева Източник: ПП ГЕРБ

Страхотна новина за жителите на област Бургас! С решение номер С(2021)1551 Европейската комисия одобри Интегрирания воден проект на ВиК-Бургас. Това написа в своя фейсбук профил председателят на парламентарната Комисия по околна среда и води Ивелина Василева, цитирана от Флагман. Проектът се финансира по ОП "Околна среда" и предвижда мерки за изграждане на нова и реконструкция на съществуваща ВиК инфраструктура в 13 населени места, разположени на територията на осем общини в област Бургас.

Публикувахте от Ивелина Василева в Четвъртък, 4 март 2021 г.


Новината е изключително важна за региона, защото чрез този проект ще се решават проблемите, свързани с водоснабдяването, отвеждането и пречистването на отпадъчните води. Ще се подобри качеството на ВиК услугите и ще се намалят загубите на вода. Водите на Черно море ще бъдат по-чисти. Предвидените мерки за реконструкция на помпените станции ще доведат до повишаване на енергийната ефективност.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени