Изградиха нов паркинг за 100 автомобила в бургаския квартал "Меден рудник"

Заедно с паркоместата са изпълнени тротоари и подходи към жилищните блокове, за да не газят хората в кал при влажно време

Приключи ремонтът на новия паркинг в кв. "Меден рудник"
Приключи ремонтът на новия паркинг в кв. "Меден рудник" Източник: Община Бургас

Приключи изграждането на новия паркинг за 100 автомобила до бл.76-80 в "Меден рудник", съобщиха от Община Бургас. На същото място преди години е имало безразборно поставени незаконни метални гаражни клетки. Заедно с паркоместата са изпълнени тротоари и подходи към жилищните блокове, за да не газят хората в кал при влажно време.


Проектът е изпълнен след заявено изрично желание от страна на жителите на района и кандидатстване по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица".

 


Припомняме, че ремонтът започна около седмица и е изпълнен със средства от перото за поддръжка на инфраструктурата в общинския бюджет. В "Меден рудник", на мястото на пресушеното блато в близост до Битака, ще се построи също така нов парк и спортен комплекс. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Промените имат за цел увеличаване на зелената паркова част от проекта. В бюджета на Община Бургас за тази година са заложени средства за старт и изпълнение на първи етап. Предстои обособяването на парк върху площ от няколко декара - с алеи, детски кътове и зони за отдих. При следващия етап в територията ще бъдат изградени спортна зала, футболно игрище и паркинг.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени