Калин Стоянов за разстрела на Нотариуса: Жертвата е следена, изучавани са навиците и маршрутите му

Министърът н авътрешните работи е в Бургас, където се провежда операция срещу ОПГ за трафик на мигранти

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения. Това каза на брифинг в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Той уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, предимно в Бургаски регион.

 

ДАНС
ДАНС Източник: БГНЕС

В операцията участват служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност". Групата е била наблюдавана. Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област.

 

Гранична полиция
Гранична полиция Източник: МВР

Събрали сме достатъчно данни кой каква роля има в тази група - ръководител, помощници, логистици, уточни Стоянов. Задържан е лидерът на групата, криминално проявен. Към момента няма информация да има замесени служители от която и да е структура на Министерството на вътрешните работи, каза министърът.

 

Вътрешният министър Калин Стоянов, който е в Бургас, където от сутринта тече специализирана полицейска акция, говори и за това дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на органите на реда.

 

"Това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производство. Прокурорът е този, който може да поиска подобен тип операция", каза Калин Стоянов.

 

"Работи се изключително активно. Това е поръчкото убийство – вероятно". Трудно се разкрива този тип престъпления. Жертвата вероятно е следена, изучавани са навиците и маршрутите му. Дълго е бил под наблюдение", поясни МВР шефът и призна, че редовно се провеждат работни срещи по случая.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени