Кметът Димитър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево

В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър

Кметът Димтър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево
Кметът Димтър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево Източник: Община Бургас

Кметът Димитър Николов предлага Общинският съвет да гласува отпускането на финансова помощ за подпомагането на пострадалите от наводненията семейства в село Димчево. В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър. Дъждовете и снеготопенето от края на януари и началото на февруари доведоха до критично повишаване на нивото на реките. Дигата на река Факийска беше разрушена от придошлите води, които заляха много къщи и унищожиха имущество.

Кметът Димтър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево``
Кметът Димитър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево

Наводнението нанесе сериозни щети в домовете на много хора. Увредени са подови настилки, фасадни мазилки и изолации, битово обзавеждане и домакински уреди. Общинска комисия извърши оглед на всяко засегнато домакинство и изготви списък с необходимото за възстановяване имущество.

 

Кметът Димтър Николов предлага да се отпусне помощ за пострадалите от наводненията в Димчево`

За подпомагането на пострадалите домакинства от наводнението кметът Николов предлага да бъдат отпуснати 40 000 лева. Средствата ще бъдат използвани за закупуването на битово имущество и строителни материали. Предложението за отпускане на финансова помощ ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет, но заради важността от решаването на проблема и запазване здравето на хората и възстановяване на повреденото имущество законът допуска предварително изпълнение на решението.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени