Кметът на Бата Георги Георгиев: Акцията срещу мен имаше единствената цел да бъдат сплашени хората, за да не излязат да гласуват свободно на 11 юли

Бойко Рашков продължава да манипулира общественото мнение, категоричен е Георгиев

Кметът на село Бата
Кметът на село Бата Източник: ПП ГЕРБ

Няма повдигани обвинения срещу мен. Имам едно, а не две досъдебни производства. То е свързано с изборите на четвърти април,  а не с тези на 11-ти юли, заради които бях задържан. Нямам мярка "подписка", както твърди Рашков. Това каза кметът на поморийското село Бата Георги Георгиев по повод твърденията на служебния министър Бойко Рашков. По думите му, той е бил задържан на осми юли, но без да има повдигнати обвинения и е престоял часове наред в ареста, но без да получи каквото и да е обяснение защо е там.

 

"Обвинението срещу мен, свързано с изборите на четвърти април, се позовава на свидетелски показания, които са снети в състояние на стрес и чрез заплахи, липсва обективност по случая", коментира кметът. Георги Георгиев подчерта, че заповедта за задържането му е била отхвърлена от Районен съд-Бургас на първа инстанция. "Ще ми се да кажа, че съм изненадан от днешните твърдения на Бойко Рашков, но за съжаление ръководеното от него министерство продължава да нагнетява напрежение и да манипулира общественото мнение", казва още Георгиев.

 

Кметът на Бата коментира, че е станало ясно, че няма да получи очакваното извинение за действията на служебния министър, въпреки причинения стрес върху него и цялото му семейство. Но настоява Бойко Рашков да спре да разпространява неверни твърдения по негов адрес. "Акцията срещу мен имаше единствената цел да бъдат сплашат хората в село Бата, за да не излязат да гласуват свободно на 11-ти юли. Ще продължавам да търся правата си, които бяха потъпкани", коментира още той.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени