Кметът на Бургас Димитър Николов съкращава с 10% щата на общинската администрация

В първия работен ден на новата година кметът на Бургас Димитър Николов подписа заповед за оптимизиране с 10 % числеността на общинската администрация., съобщават от общинския пресцентър.

Кметът на Бургас Димитър Николов
Кметът на Бургас Димитър Николов

Причината за съкращенията е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на общината, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с кризата покрай COVID-19, обясниха от кметството. Освен това спаднали и постъпленията в хазната, които са значително по-малко в сравнение с 2019 г., а допълнителни разходи предстояли и във връзка с увеличението на минималната заплата в цялата страна.
Оптимизирането на щата започна още през декември миналата година, когато с разрешение на местния парламент бяха извършени преструктурирания в общинските предприятия "Транспорт", "Общински имоти" и "Туризъм"

 

Още от "Бургас"

Започва процедура по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт "Малко Търново"

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на държавата и готовността на всички ресорни институции да съдействат за разширението на пункта с цел облекчаване на трафика

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени