Кметът на Бургас награди ученици, завоювали престижни международни отличия от музикални конкурси

Кметът Николов каза, че съвсем скоро Домът на музиката, в който се развиват талантите, ще се сдобие с още три чисто нови зали за репетиции на втория етаж, отново с шумоизолиращи настилки и нова отоплителна система

Кметът на Бургас награди ученици с престижни международни награди от музикални конкурси
Кметът на Бургас награди ученици с престижни международни награди от музикални конкурси Източник: Община Бургас

Кметът Димитър Николов поздрави лично и награди днес изявени ученици от СУ "Добри Чинтулов", завърнали се наскоро с най-престижните отличия от национални и международни музикални конкурси.

Бургаските таланти по пиано Петя Атанасова, Ема Бурлакова и Юмер Мустафа се завърнаха с най-високи награди – първи места и златен медал, от международните конкурси: "Всички цветове на изкуството" в Италия, "World Art Games" в Испания и второ място от "Виена валс" в Австрия. Преподавател на клавирното трио е Росица Пенева. Сред наградените от кмета бяха още Моника Вълкова и Виолета Бръмбарова от XII клас, завоювали награди на национални и международни сцени и за цялостен принос при популяризиране на българския фолклор.

 

"Изключително съм благодарен за усилията, които полагате, за да популяризирате името на Бургас като град, който създава добри условия за развитие на таланти като вас. Благодаря на вашите родители и преподаватели за усърдието и труда, които са вложили, за да развият таланта и усета ви към изкуството. Гордеем се с вас!", сподели кметът Николов и добави, че ще продължи подобряването на условията, в които се развиват младите таланти.

 

Кметът на Бургас награди ученици с престижни международни награди от музикални конкурси
Кметът на Бургас награди ученици, завоювали престижни международни отличия от музикални конкурси
Източник: Община Бургас

Церемонията се състоя в новия модерен Център по музика и хореография на училището, който се помещава в двора на детска градина "Веселушко". Музикалните зали са изцяло обновени и модернизирани. Те са с нови настилки, с ново осветление и отопление, както и с монтирани специални шумопоглъщащи и изолационни покрития на стените и таваните на помещенията, които служат на учениците да не си пречат при репетиция с различни инструменти в отделните помещения. Кметът Николов допълни още, че съвсем скоро Домът на музиката, в който се развиват талантите, ще се сдобие с още три чисто нови зали за репетиции на втория етаж, отново с шумоизолиращи настилки и нова отоплителна система. Гостите бяха поздравени от младите лауреати с инструментал и изпълнение на български фоклорни песни. Своите комплименти и пожелания за нови успехи отправи и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева и управител на Регионалното управление по образование инж. Виолета Илиева.

Още от "Бургас"

Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж "Градина", побоят – заради парче пица

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали "по категоричен начин" полицейският служител на име Христо Петров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени