Кметът на Бургас се обяви срещу решението за 60-процентно поскъпване на водата в града

Димитър Николов обяви позицията си с пост във Фейсбук

Димитър Николов
Димитър Николов Източник: Община Бургас

Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за поскъпването от 1 август на водата в Бургас с близо 60 процента е шокиращо за всяко семейство, бизнес и за бюджета на общината, посочва в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

 

"Това се прави в условията на криза, без заложени предварително средства в бюджета на общината, домакинствата и бизнеса. Решението е несъобразено с покупателната способност на хората", добавя Николов.

 

Той пише още, че ще изрази категоричното си възражение срещу решението, което определя като неаргументирано, в официална позиция до КЕВР и ВиК Бургас с настояване за преразглеждане и коригиране на цената на водата до приемливи нива.

 

Вчера от КЕВР обявиха, че причина за повишението на цената на водата е необходимостта дружеството "ВиК"-Бургас да увеличи своите приходи, за да може да изпълни планираните мащабни инвестиции през следващите 4 години и да постигне по-високо качество на услугите.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени