Кметът на Бургас ще открие Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник"

Пикът на празненството ще бъде концертът на тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи

Кметът на Бургас ще открие Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник"
Кметът на Бургас ще открие Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник" Източник: Община Бургас

Дългоочакваната церемония по откриване на Младежкия международен център в ж.к. "Меден рудник" ще се случи на 19 декември, вторник, от 14.00 часа. На събитието ще присъстват кметът Димитър Николов, партньорите по проекта от Исландия и представители на Програмния оператор от Министерството на образованието и науката.

 

Гости на церемонията ще бъдат още официални лица от местни и държавни институции от Враца, Перник, Добрич, Стара Загора, Монтана и Габрово, където има изградени или в процес на изграждане младежки центрове по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи".

 

Кметът на Бургас ще открие Международния младежки център в ж.к.
Кметът на Бургас ще открие Международния младежки център в ж.к. "Меден рудник" Източник: Община Бургас

Денят ще е вълнуващ и изпълнен със събития. Преди официалното откриване от 11.00 часа ще се проведе Национална конференция, в която ще бъдат дискутирани перспективите и предизвикателствата пред младежките центрове в България. В 15.00 часа в отворените пространства на Центъра ще има изложение на местни организации, ученически и студентски съвети, които ще презентират своята дейност.

 

Пикът на празненството ще бъде концертът на тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи, който ще започне в 17.30 часа с изпълнения на местни изпълнители и танцови формации, сред които "Black Style", ДЮН, Танцово студио 29, "Countdown", Паола Йорданов, Жаклин Костадинова, Александра Иванова и Ния Стоянова. С откриването на Центъра младежката общност в Бургас най-после ще има свое място, където да случва мечти, събития и проекти.

 

Тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи
Тийн идолите Атанас Колев и Боро Първи Източник: Община Бургас

С реализирането на този важен за града проект ще се създадат условия за развитие на неформално образование и партньорства в различни професионални сектори, а наличието на леглова база е предпоставка и за осъществяването на национални и международни младежки обмени.

 

*Проект № BGLD-2.001-0002 "Създаване на Младежки международен център – Бургас" се реализира по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Още от "Бургас"

България представи кандидатура на Центъра за подводна археология за получаване на категория 2 – Център за подводно и све

Проектът е резултат от стратегията и усилията на Министерството на културата, Министерството на външните работи, Центъра за подводна археология

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени