Кметът на Поморие: Щетите са огромни, тази нощ градът остава на тъмно

В Поморие е в сила частично бедствено положение

Пристанище, Поморие
Пристанище, Поморие Източник: Zonanews

Невиждана, според местните хора, мощна буря връхлетя Бургас и околните населени места. Тя се разрази малко след 16.00 часа. Най-тежка е ситуацията в Поморие, където е в сила частично бедствено положение, предаде БНТ.

 

Вятърът срути покрив на закрит басейн, пълен с хора, в хотел в града. Две жени са пострадали леко, останалите туристи са се отървали само с уплаха. Спасен е мъж, който е паднал от борда на яхта в морето край Поморие. Той е бил изваден на сухо от хора от съседен плавателен съд и е в добро състояние.

 

Жена, която е правела кални бани, когато бурята се разразила, е била отнесена от вятъра и завлечена обратно в калта, заяви кмета на Поморие. За щастие, тя не е пострадала. Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че щетите за града са огромни - електрическата подстанция, която захранва града и околните села не работи. Нанесени са много материални поражения по сгради и коли. Има и много паднали дървета.

 

"Екипите на ЕВН работят, но в близките 24 часа не се окачва да има ток. Това означава, че тази вечер Поморие е на тъмно, уличното осветление не работи. Затова съм помолил полицията, ако могат, да изпратят допълнително полицейски сили. В постоянен контакт съм и с областния управител проф. Нейкова, но и тя не може да пристигне, защото пътят Поморие - Бургас е затворен. Дори и в тъмното, в момента, пожарникарите режат дървета и освобождават улици", каза Иван Алексиев.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени