Маркет Линкс: Димитър Николов печели в Бургас още на първи тур

Далеч назад е депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Константин Бачийски със 7%

Димитър Николов
Димитър Николов Източник: Община Бургас

Настоящият кмет на Бургас Димитър Николов е фаворит за нов мандат. Това сочат резултатите от експресно регионално проучване на агенция "Маркет Линкс" сред 403-ма, имащи право на глас. 30-32% от тях със сигурност са решили, че ще гласуват, а около 35% по-скоро имат готовност да пуснат своя глас, съобщиха от агенцията.


Сред заявилите, че ще гласуват, най-предпочитан е кандидатът на ГЕРБ и настоящ кмет Димитър Николов с 64%. Далеч назад е депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Константин Бачийски със 7%. Той е издигнат от Средна европейска класа и подкрепян от "Продължаваме промяната". Следва Тодор Ангелов от "Възраждане" с 6%. Кандидатът на БСП Станимир Баев е с 3%, какъвто е резултатът и на издигнатия от инициативен комитет и подкрепян от "Демократична България" Димитър Найденов. Кандидатът на "Има такъв народ" Тодор Иванов е с 2%.


На база тези съобщени резултати Би Ти Ви проведе дебат с тези кандидати, като Димитър Николов не се яви. Останалите претенденти обобщиха, че общината харчи много пари за локалните медии и на това се дължи популярността на Николов. Те смятат, че не се привличат сериозни инвестиции, а общината се е превърнала в най-големия работодател. Повече можете да видите във видеото в края на статията.


*Проучването е проведено сред 403 имащи право на глас в община Бургас, по поръчка на Би Ти Ви в периода 30 септември - 4 октомври по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Още от "Бургас"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени