Майстори на дъската от 8 държави идват в Burgas Skate Open 2021

В надпреварата за призовите места ще премерят сили предимно скейтбордисти от България, както и няколко чуждестранни гости

Burgas Skate Open 2021
Burgas Skate Open 2021 Източник: Община Бургас

Броени дни след дебюта на този спорт на олимпийски игри, Бургас отново ще е домакин на единственото международно състезание по скейтбординг в България. То ще се проведе в дните от 13 до 15 август, съобщават от местната администрация. В предстоящото седмо издание на Burgas Skate Open ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Чехия, Колумбия и Израел. Организатори на събитието са сдружение "Скейт Клуб Сливен", Община Бургас и Amnesia Skate Shop, с партньорството на Red Bull.


В петък, 13 август, ще се проведе предварителната част на турнира. Между 15.00 и 20.00 часа на площад "Тройката" скейтърите ще излязат за демонстрационно шоу. Много музика и атрактивни трикове ще спрат дъха на публиката, вдигайки адреналина за основната атракция през уикенда. Съботата и неделята са запазени за същинското състезание, което ще се проведе в най-добрия скейт парк у нас – "Изгрев" - Бургас. В надпреварата за призовите места ще премерят сили предимно скейтбордисти от България, както и няколко чуждестранни гости. Осигурен е награден фонд, който да стимулира участниците да дадат най-доброто от себе си. Състезателната част ще започва в ранния следобед и ще приключва до 20.00 часа. За настроението на участници и публика ще се грижи диджей.


Тазгодишното издание на Burgas Skate Open отново ще има съпътстващи културни събития. На 13 август, от 20.00 часа, ще бъде открита фотографска изложба с най-атрактивни фотоси на скейтъри в градска среда, а в последния ден – 15 август – младежкото международно събитие ще завърши с прожекция на скейт филм, клипове и атрактивни кратки видеа . Киновечерта ще стартира в 21:30 часа.


Допълнителна информация за събитието ще откриете в неговата фейсбук страница: https://www.facebook.com/events/813274599549243.

 

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени