Митничари проверяват руския петрол в складовете на "Лукойл"

От днес влиза в сила забраната рафинерията в Бургас да изнася продукти, произведени от руски петрол

Лукойл
Лукойл Източник: Zonanews

Митнически служители проверяват данъчните складове за енергийни продукти в страната. Проверките са в изпълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

 

Инспекции се извършват в "Лукойл Нефтохим" в Бургас, както и в над 50 други данъчни склада на суров нефт и нефтопродукти, попадащи в обхвата на ограничителните мерки. Ангажирани са около 150 митнически служители от звената за "Последващ контрол", "Акцизна дейност" и "Митническо разузнаване и разследване".

 

На територията на Митница Бургас в проверките са включени 23 служители. Целта е да се инвентаризират наличните количества суров нефт, внесен въз основа на дерогацията, разрешена от Министерския съвет, както и наличните нефтопродукти, произведени от суров нефт, внесен въз основа на дерогацията. Контролните действия ще продължат през целия ден.

 

От днес влиза в сила забраната рафинерията в Бургас да изнася продукти, произведени от руски петрол. От 1 март пък мощностите няма да имат право да преработват нефт от Русия. "Лукойл Нефтохим" има гратисен период да реализира вече доставения руски петрол и произведените от него горива. Отсрочката обаче е само за определени нефтопродукти и само за износ извън ЕС.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени