Морска администрация, МОСВ и Гранична полиция започват съвместни проверки на плавателни съдове

Това реши Комисията по безопасност на корабоплаването и опазване на околната среда от замърсяване от кораби

Пристанище Варна-товарни кораби
Пристанище Варна-товарни кораби Източник: Zonanews

До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за взаимодействие, което да регламентира съвместни проверки на малки и неконвенционални плавателни съдове от представители на ИA "Морска администрация", Главна дирекция "Гранична полиция" и Министерството на околната среда и водите. Това реши Комисията по безопасност на корабоплаването и опазване на околната среда от замърсяване от кораби.

 

Гранична полиция
Гранична полиция Източник: МВР

Заседанието се проведе в Министерството на транспорта и съобщенията и беше председателствано от заместник-министър Анна Михнева-Натова. 
"Целта е да засилим контрола и през летния сезон да бъде предотвратено навлизането на джетове и яхти в защитени природни зони", коментира заместник-министър Натова. По думите й когато правилата за координация между регионалните звена на контролните институции са разписани, това ще подобри значително ефективността на проверките.

 

Министерство на транспорта и съобщенията
Министерство на транспорта и съобщенията Източник: Zonanews

В заседанието участваха Милена Райкова, заместник-министър на финансите; Кирил Ценкин, заместник-министър на вътрешните работи; Тихомир Стойчев, заместник-министър на външните работи; Ангелина Бонева, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството; Венцислав Иванов, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация”; Христо Христов, председател на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт и други.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени