Направиха нова детска прощадка в бургаския комплекс "Изгрев"

Стартира и изграждането на паркинг за 100 автомобила

Новата детска площадка в к-с "Изгрев"
Новата детска площадка в к-с "Изгрев" Източник: Община Бургас

До края на тази седмица трябва да приключат строително-ремонтните дейности по изграждането на детска площадка между бл. 39 и бл. 40 в комплекс "Изгрев", съобщават от Община Бургас. В момента монтират съоръженията за игра, поставят се и пейки за родителите, бабите и дядовците, които да си почиват на тях и да наглеждат своите наследници.


В непосредствена близост, между 38 и 39 блок, стартира и изграждане на паркинг за 100 автомобила. Там ще бъдат изпълнени още ново осветление и алейна мрежа с подходи към входовете на блоковете. Максимално се запазва съществуващата растителност.

 


Община Бургас изпълнява тези дейности след подаден от местните жителите, съгласуван и одобрен проект по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица".

 

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

 

 

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени