Община Бургас спечели проект за цялостен ремонт на физкултурния салон на ОУ "Братя Миладинови"

ОУ "Братя Миладинови" е едно от най-големите в Бургаска област и в него се обучават около 1100 ученика

Основното у-ще "Братя Миладинови" в Бургас
Основното у-ще "Братя Миладинови" в Бургас Източник: Община Бургас

Община Бургас спечели проект за цялостен ремонт на физкултурния салон на ОУ "Братя Миладинови" по програмата за обновяване или създаване на нови спортни обекти и съоръжения в училищата на Министерството на образование и науката.

 

Целта на проекта е вътрешен ремонт на всички помещения, на подовите настилки, подмяна на оборудването, реконструкция на покрива и изолация на външните стени с цел подобряване на топлопроводимостта на салона. Физкултурният салон на училището е в напълно амортизирано състояние. Наблюдават се течове при дъжд, подовата настилка е в изключително лошо състояние, покритието по стените е износено и с напукана блажна боя, а вентилацията не функционира.

 

Физкултурният салон на ОУ
Физкултурният салон на ОУ "Братя Миладинови" Източник: Община Бургас

Всичко това допринася за изключително ниското ниво на енергийна ефективност на сградата. Проектът предвижда цялостно ремонтиране на подовете, настилките и стените на всички вътрешни помещения, доставка и смяна на старото и амортизирано с ново обзавеждане и оборудване на физкултурния салон, саниране на външните стени, подмяна на покривните изолации, смяна на част от дограмата и цялостно пребоядисване на фасадата.

 

ОУ "Братя Миладинови" е едно от най-големите в Бургаска област и в него се обучават около 1100 ученика в редовна форма на обучение, които ежедневно използват физкултурния салон. Подобряването на средата ще повиши качеството на учебния процес и ще допринесе за нормалното провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт в учебното заведение.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени