Общинският щаб в Бургас взе решения за борбата с Ковид-19

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо

Община Бургас
Община Бургас Източник: Община Бургас

В Бургас влиза в сила последната заповед на министъра на здравеопазването по отношение на мерките срещу разпространението на Ковид-19. От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени. Призивът на Общинския щаб за борба с епидемията е тези родители, които имат възможност, да осигурят грижи за децата си в домашни условия, за да се ограничат контактите и струпванията на хора. Заради все още усложнената епидемична обстановка, в Бургас ще бъдат направени някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването. Те включват:

 

  • Пенсионерските клубове остават затворени за посещение;
  • В дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания. Към настоящия момент все още има свободна леглова база в медицинските заведения, но при увеличаване броя на заболелите от коронавирус, РЗИ-Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта. Призивът на медиците е хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да не се натоварва излишно свободния ресурс от спешни екипи.

 

По искане на болниците, Община Бургас е поръчала доставянето на кислородни концентратори за обдишване, които ще бъдат разпределени между лечебните заведения. В Бургас отпада изискването за носене на предпазни маски на открито, считано от 1 април. Всички останали мерки срещу КОВИД – 19, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила на територията на общината.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени