Обвиниха кмета на Сунгурларе и един от заместниците му в корупция

През април полицаи влязоха в сградата на кметството в Сунгурларе и иззеха документация. Акцията тогава е била по сигнал за злоупотреба с власт

Георги Кенов
Георги Кенов

Кметът на Сунгурларе и един от заместниците му са обвинени в корупционно престъпление и привлечени към наказателна отговорност с постановление на Окръжна прокуратура. Става въпрос за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

 

Двамата нарушили служебните си задължения при сключване на договори от името на Община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди, казаха от държавното обвинение. 

 

Акцията на прокуратура бе по повод досъдебно производство, образувано за престъпление по служба, за да съберат и приобщят към него доказателства и документи. Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура в Бургас.

 

През април полицаи влязоха в сградата на кметството в Сунгурларе и иззеха документация. Акцията тогава е била по сигнал за злоупотреба с власт.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени