Одобриха за финансиране проекта на Община Мездра за саниране на новия корпус на СУ "Св. Климент Охридски" в Зверино

Заявената безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на този проект е около 970 000 лв.

СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино
СУ „Св. Климент Охридски“ - Зверино Източник: Община Мездра

Държавен фонд "Земеделие" извърши техническа и финансова оценка на 90 проектни предложения на български общини по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г, съобщиха от Разплащателната агенция.

 

Проектните предложения са подадени чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз в България 2020 (ИСУН) през 2022-2023 г. по процедура чрез подбор №BG06RDNP001-7.020 - Енергийна ефективност "Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в които се предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Определеният бюджет за приема е в размер на 64 334 792 лв.

 

От оценените на етап "Оценка за административно съответствие и допустимост" до етап на разглеждане за "Техническа и финансова оценка", преминаха 90 проекта, които са класирани според броя на присъдените точки по критериите за подбор от Условията за кандидатстване.

 

Към настоящия момент е наличен бюджет за финансиране на 76 проекта, които са включени в Списък с одобрени за финансиране проектни предложения. Сред тях е проектът на Община Мездра "Енергийна ефективност в СУ "Св. Климент Охридски", нов корпус в с. Зверино, община Мездра". Заявената безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на този проект е около 970 000 лв.

 

Изпълнението на енергийните строителни дейности по проектите ще допринесе за намаляване на разходите за енергопотребление в публичните сгради, ще намали годишните разходи за тяхната експлоатация и поддръжка. Чрез реализацията на проектите, финансирани от ПРСР 2014-2020, ще бъде подобрен външния вид на сградите. Това от своя страна ще гарантира безопасни и здравословни условия на структурите, които се помещават в тях. И не на последно място, подобряването на енергийната ефективност и енергийните характеристики на публичните сгради има социални, финансови и екологични ползи.

 

Кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране и за които е наличен бюджет, ще получат уведомителни писма за одобрение, с които ще бъдат изисквани документи, необходими за сключване на административен договор по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-7.020 - "Енергийна ефективност" по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от ПРСР 2014 -2020 г.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени