Осемнайсет бeжанци са открити в тайник на товарен автомобил

Около 9 часа в района на кръстовището на бургаските улици "Тодор Александров" и "Спортна" са спрени за проверка товарен автомобил "Мерцедес Спринтер"

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: Zonanews

Осемнайсет нелегални мигранти са открити в тайник на товарен автомобил, след полицейско преследване тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

 

Оттам информират, че около 9:00 часа в района на кръстовището на бургаските улици "Тодор Александров" и "Спортна" са спрени за проверка товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен мъж и пилотна кола "Фолксваген голф", с бургаска регистрация, управляван от 19-годишен бургазлия.

 

Преди това обаче, на входа на Бургас, в района на контролно-пропускателния пункт "Пода" водачите на двете коли не се подчинили на полицейското разпореждане със стоп-палка. 

 

В специално изграден тайник в товарния автомобил са открити осемнайсет нелегални мигранти, самоопределили се като афганистанци. От полицейските служители са задържани 20 души. 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени