Откриха над 40 мигранти в камион в Бургас

Край Враца също бе заловена група от афганистански граждани

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Четиридесет и четирима нелегални мигранти са открити в товарен автомобил ДАФ, спрян от полицаи за проверка на ул. "Струга" в Бургас. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в морския град.

 

Тя уточни, че това е станало около 3:10 ч. сутринта. Мигрантите са открити в полуремаркето на товарния автомобил, с турска регистрация, управляван от 33-годишен румънски гражданин. Те са се самоопределили като афганистанци. Водачът е неправоспособен, тестван е за употреба на алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни.

 

На 10 юли в Бургас осемнайсет афганистанци бяха открити в специално изграден тайник в товарен автомобил. Сред тях е имало и няколко деца. Тогава от прокуратурата в Бургас съобщиха, че мигрантите първоначално са заплатили сумата от 3600 евро, а уговорката била, след привеждането им до съответната дестинация, да предадат и останалата сума за трансфера. 

 

Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца
Областна дирекция на МВР-Враца, ОДМВР-Враца, полиция във Враца Източник: Zonanews

Мигранти без документи са открили и служители на полицията в землището на с. Габаре, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР във Враца. В групата е имало 11 човека, които са заявили, че са от Афганистан. Те са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Бяла Слатина.

 

Районно полицейско управление (РПУ)-Бяла Слатина
Районно полицейско управление (РПУ)-Бяла Слатина Източник: Zonanews

От ОДМВР-Враца съобщиха, че от началото на годината до момента задържаните на територията на областта нелегални мигранти са деветима. През юни са задържани 1910 мигранти, което е с 50,7% повече в сравнение с май, когато са заловени 1267 души. Това показват данните на МВР.

 

От задържаните нелегални мигранти 163 души са заловени на вход, 172 – на изход, на държавната граница без регистрация от органите на МВР, а 1575 са установени в незаконен престой във вътрешността на страната. Министерството на вътрешните работи залавя едва 8% от мигрантите още на границата.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени