Подобрява се състоянието на детето, което пострада на созополския плаж

Инцидентът се случи на 2 август

УМБАЛСМ "Пирогов"
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Състоянието на детето, което пострада на плажа в Созопол, се подобрява. Това са съобщили за Нова телевизия от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

 

Инцидентът се случи на 2 август, на Централния плаж в курортния град. Дете, оставено без надзор, се качва на платформата на почистваща машина и попада в барабана ѝ. Освободено е от шофьора на машината, тъй като е било заклещено.

 

Парамедикът Румяна Вълчева и съпругът ѝ Кирил са първите, които се отзовават на сигнала. "За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Хора, които бяха на мястото, ни помогнаха да го вдигнем в линейката. Попитах дали има някой с детето, никой не се обади. На шестата минута тръгнахме. Веднага се обадих на Регионалната координационна централа и поисках реанимационен екип да ни пресрещне. След десет минути реанимационната линейка ни пресрещна", разказва Румяна, която по професия е медицинска сестра, но е изкарала курс за парамедици.

 

Първоначално 9-годишното дете е настанено в реанимацията на УМБАЛ Бургас с травми по главата и гръбначния стълб. Тъй като състоянието му остава критично е транспортирано в столичната спешна болница.

Още от "Бургас"

В Бургас започва третото издание на Детски международен анимационен фестивал

От 19 до 22-ри септември бургазлии и гости ще имат възможност да посетят късометражни и пълнометражни анимационни прожекции на чуждестранни и български автори, детски работилници за анимация и интересна изложба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени