Представители на Европейската комисия заседават в Бургас

Малко по-късно на площад "Тройката" ще започне празничен концерт, с който ще бъдат отбелязани постиженията по Оперативна програма "Транспорт"

Представители на Европейската комисия заседават в Бургас
Представители на Европейската комисия заседават в Бургас Източник: Община Бургас

Представители на Европейската комисия ще заседават Бургас, за да обсъдят успешно реализираните проекти, финансирани с европейски средства по Оперативна програма "Транспорт" 2014 - 2020. Те ще посетят по важните обекти, като обиколката им ще бъде направена с електрически автобус.


След това, в 19:15 часа, представителите на Европейската комисия ще засадят дърво на площад "Тройката". Тогава ще бъдат презентирани темите за екологично чист транспорт, грижата за природата и развитието на града с общи проекти.


Малко по-късно на площад "Тройката" ще започне празничен концерт, с който ще бъдат отбелязани постиженията по Оперативна програма "Транспорт". Кулминацията в него ще е ефектно шоу с дронове, на което ще станат свидетели всички присъстващи на празника.

 

На сцената на пл. "Тройката" за доброто настроение на бургазлии и гостите на морския град от 19:30 часа ще пеят детски хор "Милка Стоева", поп певицата Вал и музикалната група "Камино бенд". Водещ на концерта ще е Драгомир Симеонов.


Транспортът е важен сектор на икономиката във всяка една държава. Той гарантира свободното движение на хора и стоки. Развитието и инвестициите в областта на транспортната инфраструктура са от голямо значение за всички граждани и представители на бизнеса, казват организаторите на събитието.

Още от "Бургас"

Прокуратурата в Бургас и ГДБОП неутрализираха престъпно сдружение, занимаващо се с разпространение на метамфетамин, мари

Задържаното количество високорискови наркотични вещества е над 12 килограма марихуана, около 2,3 килограма метамфетамин и 30 грама кокаин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени