Разходете се сред шедьоврите на Пикасо в Бургас

Експозицията "347 Suite" ще работи без почивен ден до края на лятото

Разходете се сред шедьоврите на Пикасо в Бургас
Разходете се сред шедьоврите на Пикасо в Бургас Източник: Община Бургас

Жителите и гостите на Бургас ще имат удоволствието да се докоснат до изкуството и таланта на един от най-знаменитите творци на XX век – Пабло Пикасо. Интересните експонати са подредени в КЦ "Морско казино" и са част от изложбата "347 Suite". Това е най-голямата серия офорти на гениалния майстор.

 

"347 Suite" ще представи 50 селектирани произведения, които ще могат да се видят от утре, 14 юли /четвъртък/, от 19.00 часа. Експозицията се организира от община Бургас, в партньорство с Музея за изкуство и история в Женева.

 

Община Бургас ще направи жест към всички посетители, решили да се насладят на експозицията в първия ѝ ден – тогава входът ще бъде свободен! На място ще има направена допълнителна организация, а ученици от художествените специалности "Сценичен костюм" и "Рекламна графика" към НУМСИ "Панчо Владигеров" ще влязат в ролята на музейни служители и ще запознават гостите с интересни факти от биографията на художника и гостуващата изложба.

 

Изложбата "347 Suite" представлява най-голямата серия от офорти на Пикасо. Нейните куратори са Марк-Оливие Уолър – директор на женевския музей, и Стефан Стоянов – галерист и куратор, който работи с най-известните представители в света на съвременното изкуство.

 

Художествените твобри са създадени от Пабло Пикасо между 16 март и 5 октомври 1968 година, със сътрудничеството на майсторите печатари Алдо и Пиеро Кромелинк. Пикасо не е дал име на поредицата, но я е посветил на своя приятел – поета Джейми Сабартес.

 

Експозицията "347 Suite" ще работи без почивен ден до края на лятото. Билетите са на цена от 7 лв. Учениците, студентите и пенсионерите ще заплащат по 5 лв. Ще има отстъпка за групово посещение от поне 10 души – по 5 лв. на човек. Децата до 7 години и хора с увреждания ще влизат безплатно.

 

* За доброто настроение на гостите по време на официалното откриване ще се погрижат музикантите от "FromAroundCollective" (Стела Михайлова – вокал, Михаил Михайлов – китара, Неделчо Нинов – тромбон, Марина Михайлова – саксофон, Теодор Тошков – барабани). Te се срещат в Музикалнта консерватория в Грюнингер, Холандия, обединени от любовта към джаза.

 

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени