Регата "Черноморец Бургас 2021" ще изпълни с платна бургаския залив

И тази година ще бъде проведена атрактивната ветроходна демонстрация в акваторията на Пристанището – пред Морска гара

Регата "Черноморец Бургас 2021"
Регата "Черноморец Бургас 2021" Източник: Община Бургас

Регата "Черноморец Бургас 2021" ще стартира в Международния ден на Моряка с Парад на ветрилата, съобщават от Община Бургас. В петък, 25.06.2021, след официалното откриване в 11.00 ч., малките състезатели ще развеят платната пред Конгресния център до Морска гара, след което ще се впуснат в състезателните гонки пред Моста.


Ветроходна регата "Черноморец Бургас" се организира от яхтклуб "Черноморец Бургас" с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и Българска федерация по ветроходство.


В трите състезателни дни над 100 яхти ще изпълнят залива, като тази година ще има и международно участие. Пред Моста и плажа на Бургас ще бъдат маркирани 2 състезателни дистанции, където ще се надпреварват ветроходци в детските класове Оптимист, Лазер, Кадет, 420 и олимпийските класове 470 и Фин.


Специално за бургазлии и гостите на града отново ще бъде проведена атрактивната ветроходна демонстрация в акваторията на Пристанището – пред Морска гара, в събота, от 16.30 ч. В нея ще участват смелите малки ветроходци от клас Оптимист в In-Port Race А1. Пълна програма на събитието Регата "Черноморец Бургас 2021" може да бъде открита на официалния сайт на Община Бургас.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени