Романтика, красива музика и финес с Еделина Кънева и Орлин Горанов в "Приказка за двама"

Звездната сценична двойка ще пее с оркестъра на Бургаската опера под диригентската палка Деян Павлов в Летния театър във вторник

Плакат "Приказка за двама"
Плакат "Приказка за двама"

На 14-и юни от 20.30 часа на сцената на Летен театър – Бургас публиката ще съпреживее щастливи мигове на досег с изкуство от висока проба с концертния спектакъл "Приказка за двама", който представя един от най‐обичаните български певци  – Орлин Горанов, във вълнуващ дует с великолепното сопрано Еделина Кънева.

 

Концертният проект с една от най-романтичните музикални програми звучи под оркестровия съпровод на музикантите от Бургаската опера, а зад диригентския пулт е именитият маестро Деян Павлов. Събитието е второто от програмата на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров", които бяха официално открити с блестящата премиера на балета "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус, постановка – Галина Калчева, на 7-и юни. Летният фестивал на името на празници се провеждат за петнадесети пореден път от Държавна опера – Бургас и община Бургас.

 

Еделина Кънева и Орлин Горанов в
Еделина Кънева и Орлин Горанов в "Приказка за двама" Източник: Държавна опера-Бургас

На сцената на Летен театър – Бургас във вторник един от най‐успешните сценични тандеми – Орлин Горанов и Еделина Кънева, ще подари на публиката неувяхващите чувства и вечните послания на вълнуващи арии и дуети от мюзикълите "Котките", "Фантомът на операта", "Целуни ме, Кейт", "Моята прекрасна лейди", "Човекът от Ла Манча", "Singing In The Rain", както и превърналата се в емблема "Светът е за двама".

 

В чудесно селектираната програма звучат и известната "Con te partiro", изпълнявана от Андреа Бочели, както и композицията, дала името на концерта – "Приказка за двама" /музика и аранжимент – Митко Гидишки, текст – Матей Стоянов/. Великолепните професионалисти Еделина Кънева и Орлин Горанов анонсират всяко от изпълненията – не само давайки информация за изпълняваните произведения, но и зареждайки с настроение и придавайки задушевна атмосфера на събитието.

 

Подбраната селекция от световноизвестните мюзикъли и популярни песни е под отличния оркестров съпровод на музикантите от Държавна опера – Бургас.  Те изпълняват – с вкус, стил и чудесно цялостно звучене, и самостоятелни оркестрови композиции – Увертюра от мюзикъла "Моята прекрасна лейди", известния "Валс No2" от Шостакович и др. Комбинацията от всички компоненти на концерта – известни и обичани солисти, отличен оркестър и първокласен диригент, са гаранция за една вълшебно прекарана вечер в среща с вълнуващите послания на музиката на "Приказка за двама" на 14-и юни.

 

Концертната проява с приказно име е една необходима глътка романтика в сложната съвременна реалност. Предстои и национално турне на успешния музикален проект – ден преди концерта на Летния театър в Бургас – на 13 юни – в гр. Сливен, следват концертни изяви в Благоевград, Пловдив, Карлово, Русе и Плевен.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени