Спасител е арестуван в Поморие за побой над французин на плажа

На спасителя е повдигнато обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост

Плаж
Плаж Източник: Zonanews

Спасителят Христо Киобасанов е задържан за 72 часа в Поморие, след като е пребил французин в свободната зона на плажа. Случаят е от 24 юли.


На спасителя е повдигнато обвинение за лека телесна повреда, осъществена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Предвиденото наказание е затвор до 3 години, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от bTV. От полицията добавиха, че подобни случки били ежедневни по българските плажове.


Пострадалият французин е бил на плажа със съпругата си българка, 13-годишния им син и техни приятели в свободната зона на плажа. Разположили се до един чадър и тогава до тях се приближил Киобасанов, с опознавателни знаци на спасител от плажа, и настоял веднага да се махат, защото чадърът бил негов. А малко по-късно се нахвърлил с юмруци и ритници върху него и го пребил до кръв.


Едва три дни по-късно (когато случката вече се коментира гневно в социалните мрежи и медиите) окръжната прокуратура се е задействала. Чак след още два дни днес спасителят е задържан.


Чинев се е похвалил с бързи действия. "Много от данните са били противоречиви, включително пострадалият в петък е входирал в прокуратурата нов сигнал, придружен отново със съдебномедицинско удостоверение", твърди той и допълни, заради тази противоречивост на информацията се наложило изясняването ѝ.


Според концесионера на плажа "Ауто фактор" по време на боя спасителят не е бил на работа и е бил на плаж заедно със съпругата и детето си. Твърди се, че Киобасанов си бил носил собствен чадър, който поставил в свободната зона на пясъка. Докато семейството е било в морето, под собствения му чадър се е настанил френският турист, който отказал да напусне въпреки поканата и обясненията. Между двамата е възникнал спор, прераснал във физическа агресия.


Концесионерът се разграничи от действията на своя служител, заявява, че не толерира подобни действия на саморазправа, но предвид обстоятелството, че тези действия не са извършени по повод изпълнение на служебните му задължения и извън работно време, работодателят нямал отношение към инцидента.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени