Стартира прием на документи за съфинансиране на културни проекти в Бургас

На първата сесия през 2021 г., преминала с огромен интерес постъпиха 36 проекта и бяха избрани 20 предложения

Община Бургас
Община Бургас Източник: Zonanews

Втората сесия за настоящата календарна година, по програмата за съфинансиране на културни проекти стартира на 5 май тази година, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас", съобщават от местната администрация. 


В срок от 45 календарни дни, до 18 юни  2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника.

 

Проектната документация за Сесия 2 ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. "Александровска" 26, ет. 1. Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните  в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

 

От Общината напомнят, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането и в деловодната система. На първата сесия през 2021 г., преминала с огромен интерес постъпиха 36 проекта и бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август.

Още от "Бургас"

Представиха новия медицински софтуер, който за първи път в страната ще бъде внедрен в бургаските детски градини и училищ

Медицинският факултет и специализираната детска болница, също са част от общата ни стратегия - да вдигнем нивото на детското и училищно здравеопазване в Бургас, допълни още кметът Николов

Прочетете повече прочетете повече

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

В бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, създадена по инициатива на кмета Димитър Николов, от тази есен се разкрива нова специалност – "Програмиране на изкуствен интелект"

Прочетете повече прочетете повече

Бургас ще бъде домакин на едно от най-големите събития в сферата на онлайн търговията в региона

В лекторския състав са представители на Facebook за България в лицето на Httpool и Лазар Малаков, Петър Дяксов от дигитална агенция SEOMAX, Светлозар  Димитров - EuShipments by InOut

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени