Стартира прием на документи за съфинансиране на културни проекти в Бургас

На първата сесия през 2021 г., преминала с огромен интерес постъпиха 36 проекта и бяха избрани 20 предложения

Община Бургас
Община Бургас Източник: Zonanews

Втората сесия за настоящата календарна година, по програмата за съфинансиране на културни проекти стартира на 5 май тази година, съгласно "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Бургас", съобщават от местната администрация. 


В срок от 45 календарни дни, до 18 юни  2021 година включително, културни организации и артисти на свободна практика от Община Бургас ще могат да кандидатстват със своите нови предложения. Финансови средства ще се предоставят след разглеждане на проектите от Експертната комисия, по реда и при условията на Правилника.

 

Проектната документация за Сесия 2 ще се подава при сътрудника на Председателя на Общински съвет – Бургас, в административната сграда на Община Бургас, ул. "Александровска" 26, ет. 1. Електронната система, предвидена по чл. 11 на Правилника, ще стартира на по-късен етап през следващата календарна година, след като Общински съвет – Бургас се произнесе по подготвяните  в нормативната база промени. Те ще бъдат подложени и на обществено обсъждане.

 

От Общината напомнят, че заявлението по Правилника, с кратката анотация на проекта, не се поставя в плика с основната проектна документация, а се подава отделно при завеждането и в деловодната система. На първата сесия през 2021 г., преминала с огромен интерес постъпиха 36 проекта и бяха избрани 20 предложения, чиято реализация предстои от май до края на август.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени