Стартира засаждане на 80 дървета в бургаския к-с "Възраждане"

Засаждането се извършва на места, където най-напред ВиК подмени старите тръби, а след тях Община Бургас изгражда ново пътно покритие и тротоари

Стартира засаждане на 80 дървета
Стартира засаждане на 80 дървета Източник: Община Бургас
Вчера започна засаждането на млади жизнени дървета по обновени улични участъци в к-с "Възраждане". Първо се случва на "Самуил", после и на "Климент Охридски". Засаждането се извършва на места, където най-напред ВиК подмени старите тръби, а след тях Общината изгражда ново пътно покритие и тротоари.
 
Общо на двете улици ще бъдат внесени около 80 дървета. Те са от видовете липа и явор. Общината осигури вече развити дръвчета на 5, 6 и повече години, които в този влажен сезон трябва да се адаптират лесно.
 
Целта на местната власт в Бургас е и през следващите години да продължи поетапното обновяване на инфраструктурата в к-с "Възраждане", тъй като на много места тя е в лошо състояние. Тези проекти се съгласуват с инвестиционната програма на ВиК, защото е нонсенс да преасфалтираш улици, под които има често авариращи тръби на 50+ години.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени