Тежка катастрофа затвори АМ "Тракия" в двете посоки, има жертва

Инцидентът е станал на 324-ия километър от аутобана

Катастрофа на АМ "Тракия"
Катастрофа на АМ "Тракия" Източник: Facebook

Тeжка катастрофа затвори за движение автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 7:51 ч. тази сутрин в района на пътен възел Карнобат при 324 км, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас.

 

Лек автомобил, движещ се в посока Бургас, катастрофира самостоятелно, преминавайки през разделителната мантинела, като спира в насрещното пътно платно.

 

По първоначални данни има един загинал пътник от автомобила, пострадали са водачът и двете му спътнички. Ранените са откарани към Бургас за оказване на медицинска помощ.

 

Катастрофа на АМ
Катастрофа на АМ "Тракия" Източник: Facebook

Цялото пътно платно в посока София и частично платното за движение към Бургас са в автомобилни части и остатъци от катастрофиралия автомобил.

 

До приключване на огледа и почистване на пътното платно пътуващите за София ще се отклоняват през обходен маршрут. От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението на магистралата е ограничено и двете посоки.

 

Трафикът се пренасочва по обходен маршрут: от пътен възел "Карнобат" по път III-795 и път I-6 до "Петолъчката", след което по път I-7 се връща отново по АМ "Тракия" при пътен възел "Зимница" и в двете посоки. Движението се регулира от "Пътна полиция".​ 

Още от "Бургас"

В Бургас започва третото издание на Детски международен анимационен фестивал

От 19 до 22-ри септември бургазлии и гости ще имат възможност да посетят късометражни и пълнометражни анимационни прожекции на чуждестранни и български автори, детски работилници за анимация и интересна изложба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени