Цигани пребиха с тояги след забележка баща и син в Бургас

Синът е с гипсирана ръка, а баща му – със спукано ребро

Цигани пребиха с тояги след забележка баща и син в Бургас
Цигани пребиха с тояги след забележка баща и син в Бургас Източник: Скрийншот видео кадър

След забележка за хвърлени бомбички, двама души са пребити с тояги в Бургас. Напрежението в един от кварталите на града е напът да ескалира, заради прииждащи от сливенски села безработни семейства, живеещи в незаконни биваци.

 

В сряда вечерта Димитър Михов и баща му са нападнати пред сградата, в която се помещава тяхната фирма. Това става след отправена забележка за хвърлени бомбички.

 

Цигани пребиха с тояги след забележка баща и син в Бургас
Цигани пребиха с тояги след забележка баща и син в Бургас Източник: Скрийншот видео кадър

"Свършихме работа и отвърнахме да си ходим. В момента, в който излязохме от работилницата, чухме, че гърмят бомбички в непосредствена близост до нас. Това се прави с идеята да уплашат кучетата, за да могат да влязат спокойно през нощта, за да крадат", разказа пред bTV Димитър Михов.

 

Двамата мъже им направили забележка и ги подгонили. Малко по-късно обаче напрежението ескалирало. Безработните мъже от няколко сливенски села нападнали 70-годишния баща на Димитър. Общо те били около 20 души, като четирима носели тояги.

 

Циганският бивак, което се оформя в индустриалната зона
Циганският бивак, което се оформя в индустриалната зона Източник: bTV

Димитър е с гипсирана ръка, а баща му – със спукано ребро вследствие на ударите в гърба. "След получаването на сигнала, веднага е сформиран екип и в рамките на един-два часа са задържани седем лица. След проведените разпити е установена съпричастността на определено лице към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство", обясни Живко Манолов, началник на Второ РУ на МВР-Бургас.

 

Прокуратурата трябва да прецени дали установеното лице ще бъде задържано или не. "Наблизо има пунктове за скрап и съм ставал свидетел как тези хора предават там крадени вещи. Лично проследих едно от тези лица. Влязох в пункта и попитах как може лице без никакви документи да предава метали. Мъжът от ромски произход си взе климатика и изчезна в неизвестна посока", заяви Марин Михов.

 

Хората настояват органите на реда да влязат в ролята си и хората да бъдат изведени от района. От друга страна те призовават собствениците на имоти в индустриалната зона да сложат огради и да не позволяват на безработните роми да се самонастаняват там.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени