Удар за 204 милиона в съда срещу Иво и Галя Прокопиеви. Запорите на КПКОНПИ върху имотите им остават

За девети пореден път съдът оставя без уважение искане на Галя и Иво Прокопиеви

Иво и Галя Прокопиеви
Иво и Галя Прокопиеви Източник: Блиц

Със свое определение от тази година Бургаски окръжен съд потвърди наложените по искане на КПКОНПИ обезпечителни мерки на имоти, собственост на "Алфа финанс холдинг" и трети дружества, съобщава ПИК. Молбата за вдигане на обезпечителните мерки е от 13.11.2021 г. и в нея се посочва, че запорираното имущество не е собственост на проверявано лице.


За девети пореден път съдът оставя без уважение искане на Галя и Иво Прокопиеви, и свързани с тях юридически лица, за отмяна на 24 мерки "запор" на дружествени дялове и акции по иск на Комисията. Магистратите припомнят, че мерките са допуснати по влязло в сила определение, потвърдено чрез инстанционен контрол от Апелативен съд – Бургас.

 

В мотивите си съдът посочва: "Липсва основание да се приеме, че даденият отговор на спорния касационен въпрос може по тълкувателен път да се приравни на основание за отмяна на наложеното обезпечение".

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

Още от "Бургас"

Бойко Борисов в Бургас: Само след половин-един месец българите ще изпитат ефекта на "Промяната" като започне летният сез

С него са кметът на Бургас Димитър Николов, Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ, Николай Нанков, бивш регионален министър, бившият вътрешен министър Младен Маринов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени