УНСС И Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

Двете страни ще подпомагат качеството на обучението на студенти и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии, и други инициативи от съвместен интерес

Кметът Димитър и ректорът проф. д-р Димитър подписват меморандум за сътрудничество
Кметът Димитър и ректорът проф. д-р Димитър подписват меморандум за сътрудничество Източник: Община Бургас

Университет за национално и световно стопанство подписа меморандум за сътрудничество с Община Бургас, съобщиха от общинската администрация. Координатор на споразумението е бургазлията доц. д-р Драгомир Стефанов. Кметът Димитър Николов посети престижното висше учебно заведение, срещна се с неговия ректор проф. д-р Димитър Димитров, запозна се с ръководния му екип, представители на Студентски съвет и разгледа най-новия корпус, който предстои да бъде пуснат в експлоатация за новата учебна година.


"Разбрах, че Бургас има голямо лоби като студенти и преподаватели. Това ще даде енергия в партньорството между Община Бургас и УНСС", каза кметът Димитър Николов в разговор с ректора проф. д-р Димитър Димитров, зам.-ректора проф. д-р Цветана Стоянова, координатора доц. д-р Драгомир Стефанов и председателя на Студентски съвет Ангел Стойков. В изказването си проф. Димитров отбеляза множеството допирни точки между университета и морския град.


"В рамките на този меморандум се събират двама лидери - в регионалното развитие и в университетското образование и науката. Убеден съм, че можем да си бъдем много полезни в едно съвместно сътрудничество", подчерта ректорът на УНСС.


"Прави ми приятно впечатление, че в УНСС има голям и гъвкав избор от специалности. Мисля че в духа на лидерството, като институции, можем да намерим много общи теми за научни разработки. За нас най-важното е да дадем мотив на младите хора в Бургас и региона да останат и да се развиват в град с модерна визия и перспективи", беше посланието на Димитър Николов.


В меморандума е записано, че Община Бургас и УНСС ще работят за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи. Двете страни ще подпомагат качеството на обучението на студенти и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии, и други инициативи от съвместен интерес. Ще си партнират и при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление.  

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени