Утре стартира следващ етап от изграждането на шумозащитна стена край бургаския квартал "Сарафово"

Изграждането на шумозащитната стена стартира по инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов

Готови участъци от стената край бургаския квартал "Сарафово"
Готови участъци от стената край бургаския квартал "Сарафово" Източник: Община Бургас

Утре стартира следващ етап от проекта за изграждане на шумозащитна стена край бургаския квартал "Сарафово", съобщават от Община Бургас. Нейната цел е да противодейства на транспортния шум от излитащи и приземяващи се самолети, както и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път I-9 Бургас - Варна.


За осигуряване на фронт за работа на строителната фирма се налага дясната лента в посока гр. Поморие (след пътен възел "Сарафово" – Аерогара), както и дясната лента при напускане на кръговото движение към път I-9 в посока към гр. Поморие, да бъдат затворени за движение на автомобили от 09.00 часа на 11.05.2021 г. (вторник). Очаква се строителните дейности да приключат до 25.09.2021 г.


Изграждането на шумозащитната стена стартира по инициатива на кмета Димитър Николов, предизвикана от множество жалби, отправени към него от жители на квартала. Проектът се осъществява съвместно от Общината, АПИ и Летище Бургас.

Още от "Бургас"

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени