Валери Симеонов: Има две партии, с които никога няма да влезем в коалиция - БСП и ДПС

До 3-ти февруари Каракачанов ме убеждаваше да се явим заедно на изборите, на 4-ти вечерта ми съобщи, че ще се явят сами

Валери Симеонов-5
Валери Симеонов-5 Източник: NOVA News

"До 3-ти февруари Каракачанов ме убеждаваше да се явим заедно на изборите, на 4-ти вечерта ми съобщи, че ще се явят сами". Така започна участеито си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS лидерът на НФСБ Валери Симеонов. "Аз съм лоялен човек, моите съпартийци също, така че подпишем ли договор с някого, ние спазваме договорките докрай", добави Симеонов. На въпрос дали си спомня остри думи по отношение на Веселин Марешки от 2017 г., Симеонов каза, че с времето Воля и Марешки са се развили. "За тази партия даже няма намици за корупционни сделки, за участие в опръчки, които да са предварителн опредопределени. Към лидера няма също обвинения за злоупоотреба с политиката. Същото се отнася и за нас. Ние с "Воля" сме единствените две партии в парламента, които никой не е упрекнал в корупция или злоупотреба със служебно положение. Увеличаването на пенсиите и доходите поставяме на първо място", добави Симеонов. 

По думите му НФСБ и "Воля" имат и обща борба с монополите – Марешки чрез горивата, а той чрез борбата срещу хазартната зависимост. А двете партии обединяват патриотичните сили. "АЕЦ "Белене“ е проект с корупционна насоченост. Няма подготвен персонал и подходяща инфраструктура", коментира Симеонов. Според него с Русия трябва да имаме нормални отношения, без да позволяваме олигарсите им да имат достъп до бюджета ни.

"Васил Божков е най-опасният човек от българското задкулисие, аз започнах борбата с нелегалния хазарт, а през февруари 2020 г. заедно постигнахме успех", заяви лидерът на НФСБ.

 

"Има две партии, с които никога няма да влезем в коалиция - това е БСП и ДПС. С всички останали може да се преговаря. Не знам каква ще бъде конфигурацията в следващата НС, доста са непредвидими нещата заради пандемията, но всички останали партии могат да бъдат евентуални партньори. С г-н Борисов сме работили 4 години, знам му и плюсовете, знам му и минусите, така че отговорът е ясен", завърши Валери Симеонов. 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени