Влакът Бургас-София блъсна камион на прелез край Карнобат

Няма пострадали

Катастрофата на влака София-Бургас
Катастрофата на влака София-Бургас Източник: bTV

Бързият влак Бургас-София, пълен с пътници, блъсна камион, пълен с бали слама, край Карнобат, съобщават от ДП Национална компания "Железопътна инфраструктура". 

 

Инцидентът е станал тази сутрин в 09.15 ч., на редовно задействан прелез с автоматична прелезна сигнализация (светлина и звук) в междугарието Карнобат - Церковски, бързият влак от Бургас за София удря ремаркето на преминаващ неправомерно през прелеза камион. Няма пострадали.

 

Преустановено е движението на влаковете в участъка. При удара ремаркето е съборило 3 стълба на контактната мрежа. Има нанесени щети и по локомотива. За засегнатите своевременно е организиран превоз с автобуси в участъка от Стралджа до Карнобат.

 

На място са аварийни екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" за отстраняване на повредите и освобождаване на трасето на жп линията след приключване на работата на следствените органи.

Още от "Бургас"

Започва процедура по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт "Малко Търново"

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на държавата и готовността на всички ресорни институции да съдействат за разширението на пункта с цел облекчаване на трафика

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени