Водещи лекари от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще преглеждат отново безплатно деца в Бургас

Кампанията отново е по инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова и на кмета на Община Бургас Димитър Николов и се провежда за трети път

УМБАЛСМ "Пирогов"
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Zonanews

Водещи специалисти от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" с различни специалности ще преглеждат безплатно децата от Бургаска област. Кампанията отново е по инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова и на кмета на Община Бургас Димитър Николов и се провежда за трети път.

 

Повод на инициативата е големият интерес и високата оценка, която дадоха родители, чиито деца преминаха през лекарските кабинети през месеците февруари и юни м.г. по Националната програма "Детско здраве".

 

Профилактичните прегледи ще се извършват на 29.06.2024 г. (събота) с водещи детски лекари със следните специалности: УНГ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, гастроентерология, гинекология, дерматология, офталмология, ангиология и образна диагностика.

 

Те ще преглеждат безплатно деца от 0 до 18 г. в ДКЦ 1 – Бургас, на адрес: гр. Бургас, бул. "Стефан Стамболов" №73. Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.

 

Желаещите родители могат да се възползват от възможността като предварително си запишат час на регистратурата на лечебното заведение всеки делничен ден (21.06.2024г. до 28.06.2024г.) от 14:00 до 18:00 часа, както и на телефони: 056/810-571, 056/859-751 и на GSM – 0877/221-776.

 

Кампанията е подкрепена от председателя на Столична лекарска комисия към Български лекарски съюз и бивш министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, както и от директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров и се провежда съвместно между УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и Столична лекарска колегия.

 

 

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени