Замесената в "Алепу" Таня Манолова беше скоростно сменена със Зинка Кирилова

Таня Манолова е експертът, подписала разрешенията за строителството на скандалната подпорна стена, а после и за хотелския комплекс в защитената местност "Алепу"

Асен Личев
Асен Личев Източник: МОСВ
Хунтата на Румен Радев е шампион по гафове и абсурдни назначения. Последният случай е от днес, когато за директор на Регионалната екоинспекция беше решено да бъде назначена Таня Манолова. Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев в последния момент назначи на позицията Зинка Кирилова, която в момента е началник на отдел в дирекцията "Контролна и превантивна дейност" в екоинспекцията в Бургас. Това се случва, след като по-рано през деня беше обявено, че Таня Манолова ще е временно изпълняваща длъжността.
 
Таня Манолова е експертът, подписала разрешенията за строителството на скандалната подпорна стена, а после и за хотелския комплекс в защитената местност "Алепу". Документи за този скандален факт можете да видите тук.
 
По случая се води разследване защо тези разрешения са издадени без да бъде извършена оценка за въздействието върху околната среда на проекта. Манолова е дългогодишен заместник-директор на регионалната екоинспекция в Бургас. От 2014 година за кратко беше назначена за директор след отстраняването от поста на Антони Иванов. Тя трябваше да заеме ръководния пост в екоинспекцията до провеждането на конкурс.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени