Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. "Братя Миладинови" в Бургас

В новата детска градина ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях

Започна изграждането на нова детска градина
Започна изграждането на нова детска градина Източник: Община Бургас

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. "Братя Миладинови" до блок 156. Тя ще носи името "Морско конче" и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина "Раковина" на ул. "Христо Ботев" № 48, съобщават от Община Бургас.


"Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца, за които да се осигури място в детската градина", посочва още кметът Димитър Николов. Новата общинска детска градина ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ "Вълшебство" и бе затворена, поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата.


В централна градска част функционират още 7 детски градини - "Раковина", "Радост", "Златното ключе", "Синчец", "Слънце", "Звездица" и "Вълшебство" /с филиал на ул. "Места" № 104/, но въпреки това капацитетът им не е достатъчен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в района, за прием на децата им в детска градина.


С изграждането на новата детска градина ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички необходими налични ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района. На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет. На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та  и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая. Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.


Изграждането на детска градина "Морско конче" в ж.к. "Братя Миладинови" е част от усилията на Община Бургас в последните десет и повече години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен нея, местната администрация скоро стартира изграждането на още две нови детски заведения - ДГ "Синчец" в кв. "Горно Езерово" и ДГ "Надежда" в ж.к. "Меден рудник".

Още от "Бургас"

Цветното изложение "Флора Бургас 2021" ви очаква от 8 до 16 май

В зелените площи край експоцентър "Флора" в Морската градина ще откриете продукцията на фирми и производители, предлагащи цветя, посадъчен материал, градинска техника и инвентар, паркова мебел, градинска керамика, мед и пчелни продукти

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ попита за морала на Мая Манолова пред "подпорния хотел" на нейния човек в Алепу (ВИДЕО)

Както Zonanews писа още преди седмица, така нареченият "подпорен" хотел има нов собственик  - Стоян Василев - и той е брат на кандидат-депутат от "мутрите" на Мая Манолова в Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени